5 Kasım 2017 Pazar

Japonya’da turistler için Sim kart seçenekleri

Türkiye’deki sim kartınız yurt dışına açık değilse Japonya’da kullanamazsınız.
 Bunun için Japonya’ya ayak basar basmaz yapacağınız ilk şey bir sim kart satın almak. Tabiki de bu bir paket almak, fatura, kontür vs.. işler değil.
Bu kartlar dakikalık, günlük, haftalık ve aylık olarak ayrılıyor.
Eh kartın süre ve zamanına göre de fiyat farkı çok değişkenlik gösteriyor:)
El mahkum mecbur alacağımızı bildikleri içinde Japon’lar bunu fırsat bilmiş ve dakikaları altın gramı değerinde tutup bize kaka.. pardon sunmuşlar:))
Hava alanında,  gümrük çıkışından hemen  sonra Japon telefon şirketleri standlar kurmuşlar.


Telefon köntürü veya internet yada her ikisini aynı kartta birlikte satıyorlar.
Ama size tavsiyem bu tür alışverişlerinizi hava alanında yapmayın.
En güzeli aşağıdaki videoda da bahsedeceğim elektronik alışveriş mağazası “Bic Camera“ dan yapın. Nedeni de ücretsiz alacağınız üyelik kartı yani Point card ile bir çok biriken puanlarla başka ürünleri hem indirimli hemde ücretine göre ücretsiz alabilirsiniz.
Ayrıca bu tür elektronik mağazalarda “Tax Free” yani ürün fiyatı + vergi sistemi olan bu ülkede her alacağınız üründe bu tax free kullanmak için pasaportunuzla kasadan ödeme yaptığınız taktirde vergi “0” oluyor:) hava alanında da vardır muhakkak ama ben alışverişinizi kaldığınız en yakın yerde yapmanızı öneririm.

Küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; Reyon’da sıralanan sim kartlar ikiye ayrılmış.
Siz tek başınıza çözemeyebilirsiniz ama bu her iki karttan biri yurt dışına çıkacak Japon’lar ve yurtdışından Japonya’ya gelmiş yabancılar içindir.
Reyonun başında kart fiyatları ve süreleriyle boş zaman kaybetmemek için bir çalışandan yardım alın. Belki her ikisi de aynı şeydir bilemem ama yinede aklınızda bulunsun istedim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Duygularını bizimle paylaşmak ister misin

Youtube Kanalima Abone Olun

Sosyal Medya Kanallarimdan da Beni Takip eddebilirsiniz