3 Şubat 2016 Çarşamba

Japonya'da Helal ürün satan Marketler

1. Baharu. com ( バハール )
İlk geldiğimizde en çok zorlandığımız şey Helal yiyecek ve içecek bulmak olmuştu.. Herşey domuz katkı maddeleri ve alkollüydü..
Ekmek de bile jelatin var.bir kek almak istiyorsun alkollü. Bir içecek içeyim diyorsun o hayvanın bir katkı maddesi var..ozamanlar Japonya'da müslüman kesim çok azdı..
O yüzden de halal'in kavramını bilmiyordu japonlar..ilk yıllarda yeni yeni kurulan bir şirket olduğunu duyduk..hemde türk şirketi.. Fakat Osaka'da değil.. Tokyo'da kuruluyor..
Tanıtımlar için osakaya tek tek restaurantlara ve tanıdıkları bir kaç türke tanıtmaya gelmişler.
5 seneye yakın internet üzerinden bu internet sitesinden alışveriş yaptım.
Ürün çok azdı.ama hiç yok yerden iyidi.aylık 10 bin yenlik alışveriş yapana,gönderme ücretsizdi..şimdi paralı yapmışlar :) reçeller, çay,zeytin,peynir,salça,zeytinyağı birazda konserve ürünleri satılıyordu. Limiti toplasın diye hepsinden birer tane alıyordum.
Ama gerçekten ürünler pahalıydı .10 bin yen dediğim 250 TL.. Türkiye'de o fiata 4-5 koli erzak alıyordu insanlar..


2. Gyoumu Süper Market ( 業務スーパ )
Yıllar sonra tesadüfen bir arkadaştan bu marketin adını duyduk..kobede yaşıyordu, orda gidiyormuş bu gyoumu süper markete. Bizim orda yok bu market dedik.Görmemiştik çünkü.sağolsun arkadaş bizim adımıza osakada'da aramış bulmuş.. Aradı bizi haber verdi.sizin ordada var diye.tarif de etti yerini ama inanamadik.çünkü bizim eve çok yakın ama hiç  girmediğimiz bir sokaktaymış:)
gerçi görseydikte fabrika sanardik:)
Dışardan bir market gibi durmuyordu.kapıya hiçbirşey koymamışlar.kepenklerin çoğu çekili.küçük bir kapıdan giriliyor. İçeri girdik dolaştık, toptancımış aslında. Herşey kiloyla satılıyor.
Yıllarca gramla aldığımız şeyler kilolu ve uygundu.bizim için büyük nimetti.
Helede halal yazan tavuk etleri görünce sevinçten uçtum.yıllarca helal tavuk yiyemiyorduk burda iki kiloluk torbalarda 750 yen gibi küçük bir rakamdı.etler brezilyadan geliyor.
Zaman zaman yabancılar çoğaldıkça, müslümanlar doldukça market helal reyonu açmaya başladı ve çoğalttı helal ürünleri.. Size bu marketin helal ürün sayfasını veriyorum.bu sayfadan takip edin sürekli. çünkü çok sık değişiyor ürünler. Her ay farklı şeyler getirip deniyorlar.bu arada makarna severler türk Oba makarnasının tüm çeşitleri mevcuttur.
https://www.kobebussan.co.jp/english/item/index.php?ic_id=56

3. KALDI Coffee Farm ( カルディコーヒーファーム )
KALDİ Caffe shop dükkânları japonyada yeni..son 3-4 yıldır tanındı ve çoğaldı.. İnternational çalışıyor. Bütün dünyadan çeşitleri mevcuttur. Atıştırmalık ve aburcubur ağırlıklı reyonları.. Kahve reyonu, kuru gıda reyonu,kahvaltılık reyonu var.Çok çeşitli bir dükkân ama çok az küçük paketler ve pahalı fiyatlar:) size Kaldı marketi tavsiye etmemim en önemli nedeni burada Duru marka Bulgur satılıyor :) bulguru buradan başka hiçbir yerde bulamiyoruz. Bundan sonra başka yere gelmezse :) pilavlık ve kısırlık bulgur olarak iki çeşitide gelmiş. 500 gr lık paketi 350 yen..Abur cubur severler buraya akın edin :))

4. Kobe Halal marketler sokağı ( 神戸ハラール )
Kobeye gidenler camiye uğramadan dönmez dönülmez de :) bu marketlerde cami yolu üzerinde. Sannomiya dan yukarı doğru çıkarken büyük caddeyi karşıdan geçtikten sonra ilk marketten cami önüne kadar 4-5 markette Helal ürün üzerine kurulmuş..
Senede iki kez kobeye gideriz. Özelliklede cami ve alışveriş için hazırlıklı gitmek lazım :)
Kobe harika bir şehir! Türkiyenin Bursa'sı bence.orada yaşayanlar çok şanslı..

5. Yamaya ( やまや )
Yamaya 2002 de başladığım japonca kursumun bir alt katındaydı..Baharu. com dan sonra ilk bulduğum yabancı ürün satan dükkândı.evimize çok yakın..Ocatın 3. Katında.
Her salı alışverişe gidip bol bol makarna,sos,atıştırmalık,zeytinyağı vs. Herşeyimi alıyorum.
Bunu bulalı Baharu sitesinden alışverişimi azaltmıştım.bütçemize çok faydası olmuştur.

6. Daiso ( ダイソー )
Daiso da sadece atıştırmalık Abur cubur severler için tavsiye ediyorum.
Yiyecek olarak sadece japon ürünleri satıldığından, katkı maddesi ürünler oluyor..
Aburcuburlar yurtdışından gelen lezzetler olduğu için arab ürünleride çok.
İçecekleri de çok çeşit ve ne alirsan 108 yen.
Japonya'ya seyahata gelip,Türkiye ye hediyelik götürmek isteyenlere daiso aburcuburlari tavsiye ederim.

7. Salam Market ( Endonezya helal market )
Salam market osakanın tek Helal marketi.sahibi 20 senedir işletiyor. Bizim eve çok yakın. İlk geldiğimizde bulmuştuk.Bazen ordanda alışveriş yapıyoruz.. Dükkân çok küçük ve çeşitleri çok az olduğundan fazla uğrayamıyorum.sadece sosis,salça ve baklagiller alıyorum..

住所:大阪市浪速区難波中2-8-72浪速ビル地下1階
電話:06-6644-4670
営業時間:(平日)12:00~21:00 (土日)11:00~23:00

4 yorum:

  1. insan yemek yemeye korkar yaa icinde ne var bilmiyon :))

    YanıtlaSil
  2. İnternetten helal japon abur cuburlarını sipariş edebileceğimiz bir site biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonyadan türkiye'ye sipariş verip getirmek çok çok pahalıya gelir. Türkiye'de Macro Center marketlerinde ve İstanbul etiler de japon marketi var. Oralarda bir kaç çeşit ürün bulabilirsiniz

      Sil
  3. Merhaba, ekmekte helal olmama sorunu oluyor mu?

    YanıtlaSil

Duygularını bizimle paylaşmak ister misin

Youtube Kanalima Abone Olun

Sosyal Medya Kanallarimdan da Beni Takip eddebilirsiniz